Til hovedinnhald

Flytt til skyen med Atea

 

Vil dere spare kostnader, bli mer effektiv og øke konkurransekraft i markedet? Skal din bedrift over på en moderne og fremtidsrettet IT-plattform? Morgendagens IT dreier seg om tjenester og digitale forretningsprosesser som stiller nye krav til IT-infrastruktur.

 

Med Atea som rådgiver får du hjelp med å transformere ditt IT-miljø til et fleksibelt, tilgjengelig og sikkert miljø - klart for dagens og fremtidige behov. Len deg på Ateas erfaring og kompetanse, og få maksimalt ut av fordeler med skytjenester.

Hvorfor sky?

 

 

Skalerbarhet gir fleksibilitet

Unngå store investeringer og dra nytte av skalerbarhet som følger IT behovene dere har i dag og i fremtiden.

 

 

Alltid oppdatert og sikkert

Sikkerhet er det motsatte av bekymring. Skyen sørger for riktig data på riktig sted, og hjelper din virksomhet med å oppfylle kravet til høy oppetid og streng databeskyttelse.

 

 

 

 

Mer mobilitet

Skytjenester gir deg tjenester som svarer til behovet, og utgifter som følger bruken. Tilgang til tjenestene, uansett hvor du er, og når du benytter tjenesten.

 

 

Flytt fokus, frigjør tid

Skytjenester frigjør ressurser og dyrebar interntid i virksomheten slik at dere kan ha fullt fokus på egen kjernevirksomhet.

Hvordan ta steget opp i skyen?

 

Flere og flere bedrifter tar steget opp i skyen med Atea. Som en av Norges største leverandører av skytjenester, er vi en totalpartner for våre kunder. Det betyr døgnåpen support på norsk, rådgivere i toppsjiktet og tilgang til bortimot alle programmer og tjenester dere er vant til, nå levert via skytjenester.

Selve prosessen med å ta systemene ut i skyen er ganske lik, om dere er en liten eller stor bedrift. De fleste følger de samme stegene; kanskje begynner dere med å teste backup eller en annen tjeneste som ikke er av forretningskritisk karakter. Dette er de første stegene til å etablere en tankegang der skyen kommer først, og da er dere virkelig i gang. Når en organisasjon har gjort de første eksperimentene med skyen, og utviklet den nye tankegangen, skal de store stegene tas og mer kritiske systemer tas ut i skyen. 

 

 

Det handler det om å lage en plan, en strukturert tilnærming for å utføre migreringen til skyen.

For dette har Atea et rammeverk, Atea Cloud Track. Et rammeverk som tilbyr et bredt spekter av workshops, konsulenttjenester og managed services for å hjelpe privat og offentlig sektor til skyen og utover! Et rammeverk basert på vårt store antall skyleveranser der vi har bistått bedrifter med å identifisere og utnytte fordeler ved skyteknologi.  

Se vårt webinar om hvordan du kan komme i gang med med skytjenester 

Vårt rammeverk passer perfekt for deg som vurderer skyen, samt deg som allerede har tatt i bruk verktøy i skyen – og ønsker en sparringspartner for veien videre.

Nyhetsbrev

 

 

Atea sender med jevne mellomrom ut nyhetsbrev med relevant innhold knyttet til skytjenester. Meld deg på nyhetsbrevet.

 

 

Ikke alle skyer er like – hvilken passer for deg?

 

En skole har andre behov enn et seniorsenter, og en liten bedrift kan ha andre behov enn en stor. Ønsker du å lære mer om hva skytjenester faktisk kan bety i din bransje? Eller vil du komme i kontakt med en rådgiver som er spesialisert på din bransje eller fagområde? 

 

 

Bygg og anlegg

 

Bygg- og anleggsbransjen er en bransje som lever av fysiske produkter og resultater. Næringen er ikke tidligere kjent for å ha fokus på digitalisering, innovasjon eller utvikling. Men de siste årene ser vi et oppsving i bruk av ny teknologi. Bransjen har mye å hente på det potensialet som ligger i nyvinninger, særlig når det kommer til å effektivisere driften internt. Med digitalisering kan også definere standarder som kan tas i bruk for hele bransjen hvor man kan snakke det samme språket i hele verdikjeden – og på tvers av landegrensene. Skyløsninger er et godt verktøy for å oppnå dette.

 

Kommuner

 

Teknologi kan bidra til at folk trives enda bedre og enhver kommune er opptatt av et smartere bymiljø for å gjøre innbyggerne enda mer fornøyd med byen sin – og gjerne også tiltrekke seg nye innbyggere. Suksess trenger ikke alltid å vises i glinsende broer og prangende rådhus, men heller i en velfungerende kommunal infrastruktur med fornøyde ansatte og innbyggere som resultat. Skytjenester gjør det mulig for kommunale systemer å leve opp til innbyggernes forventninger til digitalisering

 

 


Retail

 

Er du i retail-bransjen, er sannsynligheten stor for at du driver med salg av hardware; ting, tang og dingser vi har bruk for. Men i dag er retail som tjeneste like mye et fysisk som et digitalt produkt. Markedet krever både sikkerhet, shipping og kundeservice og setter dette høyt på agendaen over hva som er viktig. I tillegg har bedriften kanskje både ansatte og butikker spredt over hele landet som skal snakke sammen i en hektisk hverdag. Da er sømløse, digitale løsninger avgjørende. Skyløsninger kan være et av de gode verktøyene som gjør det mulig å jobbe bedre og smartere.

 

Skole

 

Skytjenester og digitale aktører som Google, Facebook, Microsoft og Apple er en del av skolehverdagen vår, enten vi liker det eller ikke. De kan ikke stenges ute og elevene synes dette er lett å sette seg inn i. Vår generasjon er så vant til digitale løsninger.

Skoler, universitetene og høyskolene over det ganske land holder høy kvalitet, men for å henge med i tiden må det fornying til. Mange servere servere å drifte, med strøm, konsulenter, implementering, oppdateringer og så videre er ikke billig, men i tillegg tidkrevende. Er dette den smarteste måten å jobbe på for å gi ansatte og elever verktøy for bedre oversikt over ressurser, bedre samhandling og deling?

4 grunner til å velge skytjenester med Atea

 

Lokale rådgivere

 

Vi tilbyr strategisk rådgivning, og hjelper våre kunder med å gjennomføre digitalisering rundt om i hele Norge. Vi har en unik lokalkompetanse, og kan gi råd om alt fra moderne datasenter til hvordan en digital plattform kan brukes til å samle, oppbevare og bearbeide data.Managed Services

 

Vi tilbyr overvåking, drift og servicedesk slik at kundene våre kan fokusere på egen kjernevirksomhet.

Vi fungerer gjerne som din egen IT-avdeling, og tar ansvar for drift av alt fra datasentre, nettverk og smarttelefoner til brukersupport og lisenser.

 

Data på norsk jord og ISO sertifisert

 

Vi har jobbet med datasenterteknologi i mange år, og har flere ISO-sertifiserte datasentre over hele landet.

Spesielt viktig er dette for kunder som ikke kan flytte til en offentlig sky, eller har bestemte regulatoriske krav de må forholde seg til.

Her kan du lese mer om våre ISO sertifiseringer

Grønn og klimanøytral

 

Fokus på miljø er viktig for oss og kundene våre. Det kan bo mange fordeler i å investere og oppdatere med skytjenester fremfor hyppige innkjøp av hardware.

Vi hjelper med å skrote gammelt utstyr på en miljømessig riktig måte. Dette er vi gjort i mer enn 15 år gjennom vårt program GoITLoop.

Her kan du lese mer om hvordan bli mer miljøvennlig

Snakk med våre rådgivere

 

Rådgiver Atea Øst

Håkon Kristiansen

Rådgiver Atea Øst

Brede Gruer

 

Rådgiver Atea Vest

Håkon Hetland

Rådgiver Atea Vest

Torbjørn Titlestad

 

Rådgiver Atea Sør

Shira Borøchstein-Yacob

Rådgiver Atea Nord

Paul Helseth

Fyll inn skjemaet så tar vi kontakt

Jeg ønsker å bli kontaktet om skytjenester

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer