Til hovedinnhald
Tilbake til Skytjenester og datasenter

Skytjenester

Hva er skytjenester?

Skytjenester er datakraft, datalagring og tilgang til programvare via internett som gir enorme muligheter. Enten du er en liten virksomhet som kun trenger tilgang til enkle samhandlingsverktøy. Eller en større virksomhet med behov for mye lagringsplass og datakraft.

Det er en krevende jungel av ulike skytjenester, og hva du velger betyr mye for om din virksomhet lykkes med å ta reisen ut til skyen. Hos oss får du migrering til privat-, eller offentlige skyløsninger som Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud Platform eller i en hybrid kombinasjon.

 

Ulike skyløsninger

Offentlig sky

Offentlig sky er den standard skymodellen hvor virksomheter får tilgang til lagringskapasitet, datakraft, plattformer for IT-utvikling og programvare over internett. Microsoft Azure, IBM Cloud, AWS Cloud er eksempler på offentlige skytjenester.

Privat sky

Den private skyen gir datatilgang i et privat nettverk. Med denne skytjenesten er ikke data tilgjengelig for tredjepartsleverandører og virksomheten er selv ansvarlig for administrasjon. Dette kan være skytjenester produsert og tilgjengeliggjort av infrastruktur-leverandører som Atea, eller egenproduserte tjenester.

Hybrid sky

Den hybride skyen kombinerer det beste fra to verdener og har blitt fremtiden for mange virksomheter. Skytjenesten kombinere offentlige tjenester fra våre partnere som Microsoft, Cisco, IBM og VMware, med virksomhetens egne datasentre eller privat sky. Skytjenestene kan leies til egen lokasjon, holdes i våre datasentre, eller hos en av våre partnere sine datasentre.

Kostnadskontroll med Cloud Intelligence Service

Er dere i gang med skytjenester, men sitter med en følelse av liten kontroll på forbruket? Eller tenker du på å ta i bruk skytjenester, men er redd du ikke kommer til å ha kontroll på kostnadene forbundet med selve forbruket?

Cloud Intelligent Service monitorerer, analyserer for å se hvordan ressursene kan håndteres mest kostnadseffektivt. I tillegg vil våre eksperter gi råd og bistå til hvordan din virksomhet kan konsumerer skytjenester mer effektivt.

Privat sky som en tjeneste

Privat sky som en tjeneste gir din virksomhet tilgang til en komplett IT-driftsplattform og en profesjonell IT-avdeling. Løsningen leveres som en tjeneste til en fast pris pr. mnd. Tjenesten inneholder nyeste innovasjon innen offentlig skyteknologi, samt sikkerheten som vår private sky leverer. Applikasjonene kan kjøres lokalt, i våre datasentre, fra offentlige skyleverandører, eller som en hybrid av disse alternativene.

Plattformen er fleksibel og flere elementer kan legges på senere. Målet er tilby den løsningen som til en hver tid er optimal for din virksomhet.

Tjenesten sikrer:

 • Tilgjengelig kapasitet og skalerbar on-demand mot overkapasitet (IaaS)
 • Drift av virtuelle servere, operativsystem og patching (Managed IaaS)
 • Backup & restore, oppdatering og antivirus
 • Sikkerhetskopiering, offentlig skybasert plattform, overvåkning, hendelsehåndtering (Managed PaaS)
 • Managed Directory og drift av Active Directory
 • Drift av database, applikasjoner (Managed database og applikasjoner)
 • Virtuell desktop til bruker (Managed Workspace)
 • Overvåking, drift og servicedesk 24/7/365
 • Sikkerhetssertifisert iht. ISO 27001
 • Miljøsertifisert ISO 14001
 • Lav TCO - Betaler kun for faktisk forbruk

 

Plattform som en tjeneste (Managed IaaS)

Vi tar ansvar for din skybaserte plattform slik at dine interne ressurser får tid til å fokusere på egen kjernevirksomhet. Tjenesten sikrer overvåkning, sikkerhetskopiering og skalering. Vi tilbyr også tjenester som overvåking, varsling, håndtering av hendelser og skalering til offentlige skyleverandører som f.eks Microsoft.

Tjenesten sikrer:

 • Forutsigbare IT- og driftskostnader med fast månedlig avgift
 • Overvåkning for tidlig varsling om hendelser og problemer
 • Data med validerte sikkerhetskopier
 • Høy driftsstabilitet og ytelse
 • Tilgang til sertifiserte konsulenter

Database som en tjeneste

Det finnes utallige varianter av databaser for virksomheter. For å forenkle dette har vi valgt tre løsninger (basis, pluss og premium), hvor man velger hvilken grad av omfang og service din virksomhet har behov for.

Vi sørger for at databasene er tilgjengelig etter behov, beskyttet for datatap og korrupsjon, og yter som forventet.

Tjenesten er basert på drift av MS SQL og Oracle og utføres av høyt sertifiserte konsulenter med mange års erfaring.

Tjenesten sikrer

 • At riktig teknologi benyttes og at skaleringen av tjenesten er hensiktsmessig for nærliggende tjenester
 • Et homogent og kompatibelt miljø for all distribusjon
 • Overvåking med verktøy tilpasset databaseovervåking
 • Automatisk varsling ved avvik dersom tjenesten fremstår som unormal
 • Drift og forvaltning i henhold til ITIL prosesser
 • At endringer, oppgraderinger, migreringer, reparasjoner, hendelses- og problemhåndtering leveres på dokumentert og kostnadseffektiv måte

Hvordan komme i gang med skytjenester?

Alt starter med CloudTrack, vårt rammeverk for å utføre migrering til skyen, som inneholder et bredt spekter av workshops, konsulenttjenester og managed services. Det handler om å lage en god plan og en strukturert tilnærming for å utføre migreringen til skyen. Vi har en unik lokalkompetanse og tilbyr strategisk rådgivning og bistand om alt fra planlegging til implementering og drift.

 

arne-sodal.foto

Sikker plassering av utstyr i våre datasentre med Colocation

- Det har aldri vært nede. Ikke en eneste gang. Klart, en sluttbruker som opplever en stopp i sine tjenester på grunn av for eksempel brudd i WAN vil jo oppleve dette som nedetid, men vi som sitter på innsiden vet at vi har full kontroll på det vi har ansvar for, sier fagansvarlig i Matiq, Arne Sødal.

 

- Det beste fra to verdener

Tilbake til Skytjenester og datasenter
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer