Til hovedinnhald

Finansiering

Har din virksomhet en lønnsom og bærekraftig IT investeringsstrategi?

Teknologi og IT endrer seg kontinuerlig og utstyret vi bruker i arbeidshverdagen blir oftere utdatert. Våre spesialister innen IT-økonomi og Life Cycle Management finansiering jobber kontinuerlig med utvikling og optimalisering av våre produkter som er rettet mot Atea sine løsninger og tjenester. Vi tilbyr finansieringsløsninger på alt fra enkle investeringer til store IT-prosjekter, og har siden 2007 hjulpet flere tusen kunder, gjennom verdioptimalisering, Asset kontroll og en sirkulær økonomisk tankegang.

Software finansiering

Software-tjenester utgjør en stadig økende andel av en bedrifts IT-investeringer. Atea har flere finansieringsløsninger som er skreddersydd for denne type anskaffelser.

Finansieringen gir en forutsigbar pris i hele bruksperioden og belaster ikke likviditeten på samme måte som kontantkjøp:

  • Frigjør driftskapital som kan brukes til andre formål
  • Enkel og forutsigbar budsjettering
  • Middler til å fremskynde anskaffelser
  • Skreddersy betalingsstrøm etter kundens behov og inntektsbilde
  • Sikre mot for valutasvingninger

I tillegg til softwarelisensen kan kostnader til utvikling, programmering og implementering inkluderes. Software kan kombineres med hardware og tjenester i en og samme avtale.

 

Vårt bærekraftsfokus

100% klubben

Levetiden til et IT-produkt begynner i en gruve for mineralutvinning og ender i en skuff. For oss betyr dette å ta ansvar for hele IT-produktets livssyklus. Du og din virksomhet har makten til å utvikle bærekraftsarbeidet ditt. Derfor utfordrer vi deg til å ta ansvar for retur av organisasjonens IT-utstyr. Ved å sikte på 100% gjenbruk og resirkulering av IT, er vi sikre på at virksomheten din kan bidra til å skape en bærekraftig fremtid.

 

 

Goitloop

GoITloop er et tiltak som tilbyr retur og innsamling av brukte og utdaterte IT-enheter som virksomheten ikke lenger har bruk for. Disse blir resirkulert og får et nytt liv avhengig av produktets tilstand. Vi sørger også for sikker sletting av data. Vårt senter i Sverige er et moderne resirkulerings- logistikk- og konfigurasjons senter på totalt 27 000 kvadratmeter, inkludert kontorer og produksjonsområder. Se filmen til høyre om hva Goitloop innebærer.

 

Atea Finans har så langt i 2021*

18407

Gjenbrukte enheter

 

*t.o.m oktober 2021

2689

CO2 spart (tonn)

422

Resirkulerte enheter

344

Lagerførte enheter klare til gjenbruk

Asset Management - Enkel oversikt over alle IT-eiendeler

Dette systemet gir en enkel oversikt over alle IT-eiendeler, og krever minimal administrasjon. Alle eiendeler som kjøpes og leases via Atea havner umiddelbart i systemet. Det er også mulig å importere eiendeler fra andre leverandører, for å enkelt administrere alt på ett sted. Verktøyet er også et godt økonomiverktøy som gjør det enklere å ta riktige forretningsmessige beslutninger ved budsjettering og anskaffelser av nye eiendeler:

Les mer om Asset Management her.

to personer står å snakker sammen.foto

Rammeavtale på kjøp av IT-utstyr og tjenester

Med rammeavtale fra Atea Finans kan du som kunde fritt handle produkter og tjenester etter behov. Avtalen er ikke bindende, men gir fleksibilitet til å lease utstyr opp til verdien satt i kredittrammen. Dette gir din virksomhet mulighet for optimal innovasjonskraft, ved å til enhver tid ha oppdaterte IT-produkter og systemer, med forutsigbare kostnader.

 

mobil ligger alene på sete.foto

Forsikring av IT-utstyr

Hold utstyret forsikret - en ødelagt enhet har begrenset brukervennlighet. Med forsikring av utstyret blir reparasjonen sterkt rabattert, samt forlenger levetiden. Alt utstyr som leies ut gjennom Atea Finans kommer med en forsikring som dekker uforutsette hendelser. Ved å ha en forsikring opererer du med et kjent budsjett, og unngår de uforutsette hendelsene. 

 

Teknologi som en tjeneste

Om Atea Finans

I Norge er vi i dag, totalt 20 ansatte fordelt på fem lokasjoner: Oslo, Sandefjord, Bergen, Trondheim og Stavanger. Atea Finans er en nordisk og Baltisk organisasjon med en omsetning på over 2 Milliarder NOK (2020) og 75 ansatte, noe som gjør oss til en av Nordens ledende finansieringsselskaper innen IT.

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer