Til hovedinnhald
Tilbake til Bærekraft i Atea

Vår bærekraftsplan

Bærekraftsplan mot 2030

Vi gjør vår del for å være med på den bærekraftige endringen vi ønsker å se i verden. Vi i Atea tar sikte på å være 100% sirkulær, likeverdige og ha en positiv innvirkning på samfunnet innen 2030. Atea har gjennom sin virksomhet valgt ut fem mål hvor vi skal utgjøre en størst mulig forskjell. Hvert år skal vi rapportere på hvor langt vi har kommet i dette arbeidet.

Fem bærekraftsmål

1 million

Gi bærekraftsopplæring til over 1 millioner mennesker, med en rekke inspirerende moduler for hvordan IT kan benyttes i møte med lokale og globale utfordringer.

1 : 1

Oppnå et forhold på 1:1 mellom solgte IT-enheter vs. resirkulerte. For hver tjeneste og hvert produkt vi lanserer på markedet, tar vi tilbake minst én enhet – forlenger IT-levetiden og bevarer ressursene.

TP2B

Oppnå vår visjon om The Place to Be, som innebærer å være ledende i bransjen ved å bygge en mangfoldig, likeverdig arbeidsstyrke der vi sammen bygger fremtiden med IT.

50 %

Oppnå minst 50% reduksjon i CO2-utslipp hos Atea. Dette inkluderer utfasing av fossilt brensel, redusering av flyreiser, halvering av transportutslipp og bruk av 100% fornybar energi.

100 : 1

Gjøre vårt innovasjonshåndavtrykk mye større enn karbonavtrykket vårt, og nå et 100:1 forhold ved å utnytte kraften til IT, spesielt innen områdene blockchain-teknologier, AI og robotikk.

Tydelig bærekraftsansvar

Vårt bærekraftsarbeid gjennomføres på tvers av Norden og Baltikum, med en rekke bidragsytere og ledelsen i front. Alle ansatte vil ta del i planen på ulike måter, og denne blir svært viktig for Atea i tiden som kommer, både internt og ekstern. Vi forventer også dette vil være svært positivt ovenfor våre kunder, som stiller strengere og strengere krav på bærekraft. Atea er allerede ledende på bærekraft, og viser et tydelig ansvar gjennom vår nye bærekraftsplan mot 2030.

Les mer om bærekraftsplanen her. 

Hva gjør vi?

Atea er ISO 14001 sertifisert og jobber kontinuerlig med utvikling av sitt arbeid med bærekraft og reduksjon av påvirkning på det ytre miljø. 

Atea ASA er tildelt en prestisjefylt goldrating i samfunnsansvar av EcoVadis, og dermed rangert som topp 1 % av mer enn 55 000 virksomheter evaluert i 2020.  

Atea er kåret næringsledende for bærekraft i teknologisektoren av Nordens største merkevareundersøkelse om bærekraft, Sustainable Brand Index B2B i 2019.

I 2019 ble Atea tildelt «Prime»-status av Oekom Research AG, et av verdens ledende ratingbyråer innen bærekraftige investeringer. 

Atea er medlem av RBA – Responsible Business Alliance, som betyr at selskapet utfører risikovurderinger og revisjoner av sine leverandører og stiller tydelige krav i verdikjeden. 

Atea engasjerer seg i ulike tiltak mot konfliktmineraler i teknologibransjen, blant annet gjennom å opprettelsen av Responsible Minerals Initiative med RBA.

Atea har et eget gjenbruk- og resirkuleringsprogram kalt Goitloop. Selskapet ønsker å ta mest mulig IT-utstyr i sirkulærøkonomien og sørge for at det blir gjenbrukt, reparert og resirkulert. I 2019 håndterte Atea over 450 000 enheter. 

Atea fører klimaregnskap for konsernet og jobber kontinuerlig med å kutte utslipp. Atea kompenserer for selskapets klimagassutslipp og er klimanøytrale. Det betyr at selskapet planter skog for utslippene hvert år.

 

FN´s bærekraftsmål

Atea har gjennom sin virksomhet valgt ut noen bærekraftsmål hvor vi kan utgjøre størst mulig forskjell.

Disse er:

  • Nr. 5 Likestilling mellom kjønnene
  • Nr. 8 Anstendig arbeid og økonomisk vekst
  • Nr. 9 Innovasjon og infrastruktur
  • Nr. 12 Ansvarlig forbruk og produksjon
  • Nr. 13 Stoppe klimaendringene
  • Nr. 16 Fred og rettferdighet
Tilbake til Bærekraft i Atea
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer